11 Nisan 2013 Perşembe

Işıklar


Biz sevilmeyi beklerken aşkı küstürdük kendimize, yalnızlığa inandırdık kendimizi kalabalıklarda.. Seçtiklerimiz mi bunlar? Seçtiklerimiz evet.

Hani bi yol vardır uzun, yürümek zordur bilirsin ama ucunda gördüğün bir tek ışık küçücük bi umut yeter o yola başlamana. Yolu yarıda bırakmakta yakışmaz bizim gibi insanlara..

Işıklar ve renkleri içimizdekileri anlatır aslında yada ben öyle olduğuna inananlardanım. Nedendir bilmem ama hep bi anlam kattıklarını hissederim yaşayanlara.

Kırmızı ışıkları severdim..
Yada titrek bi mumun ışığını izlerken hep o ışıkları hayal ederdim. Çünkü kırmızı ateşin rengiydi ve ateş yanmak demekti. Neler için yanardı insanlar? Amaçları için, sevdaları için ama en çok da sevdikleri için.

Kırmızı ve rengarenk ışıklar belkide rüya gibi oldukları için güzeldi. İnsanı ne mutlu edeceği bilinmez tabi. Bi şehrin altında ışıklarla mesela. Zaten şehri güzel yapanda şehir yapanda ışıklar değil miydi? Bir şehir bir aşktır. Bir şehir ve bir aşk.. 

Işıklarada bizler anlam yükleriz aslında yada yüklemeliyiz çünkü her insan birbirinden farklı ve her insanın dünyasında her renk farklı anlamlar taşır.

Mesela yeşil ışıklarda ben burdayım diyenlerdendir. Hep yeniden dirilişi, umudu, canlılığı gösterirler aslında.

Yada turuncu ışıklar; pek bilinmezler ama farklılık onlara özgüdür tatlı bi lezzetleri vardır gizli gizli, mutluluk aşılar sanki. 

Yahut mavi ışıklar; mavi hayattır. Hep yeni bi nefes olur. Deniz, gökyüzü gibi uçsuz bucaksız..

Sarı ışıklar en parlak olanlarıdır. Hep göze çarpar yada çarpacak bişeyler bulur. Aslında en çekici olanlarıdır.

Beyaz ışıklar sonsuzdur, hep vardır gizliden pek görünmeselerde varlıkları bilinir.

Ama siyah ışıklar yoktur. Siyah karanlıklar vardır renkli ışıklarla aydınlatılması gereken. İşte o siyah ışıklar bizim hayatlarımız ve hayatlarımız bizim belirlediğimiz ışıklarımızla aydınlanır.

Bizim renklerimiz, bizim hikayelerimiz ve bizim seçtiklerimiz.. 

Biz farkında olmasakta hayat böyle geçip gidiyor işte, bizler haketsekte haksetmesekte..

Özetle mavi güzeldir, maviyi severim; hayatımda da sevdiklerimde de !

Sağlıcakla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder